El CCD i la resta d’entitats col·laboradores obrin durant l’època estival un procés de selecció per a cobrir els llocs disponibles en el Mercat. La selecció posterior es fa tenint en compte els criteris següents:
- – Els projectes han de tenir productes agraris/elaborats avalats amb segell de sistemes participatius de garantia (SPG) o CAECV.
- – Els productes oferits han de ser de proximitat i temporada, per a afavorir les varietats locals i tradicionals. Tenen prioritat les iniciatives més pròximes al campus.
- – Es valora que les persones productores siguen les que participen directament en el Mercat.
- – Es valoren projectes xicotets impulsats per joves del sector agrari, i els que integren el sector de la població en risc d’exclusió social i/o econòmica.
- – Es valoren projectes que afavorisquen l’economia local i social (sobirania alimentària).
- – Es valoren les iniciatives que hagen participat amb anterioritat en mercats UPV o en el Grup de Consum Vera.
En l’actualitat, el Mercat té un contingent de llocs per tipus de producte: verdures i fruites (2),
conserves (1), pa (1), formatges i lactis (1), fruita seca (1), mel (1), llegums (1), cosmètica (1)
i comerç just o artesania (1).
Tots ells estan assignats per al curs 2019 i 2020, entenent que la continuïtat de les experiències
és fonamental per a consolidar la relació entre persones consumidores i productores.